החלטה בתיק ב"ל 2557-10

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
2557-10
24.1.2012
בפני :
רוית צדיק

- נגד -
:
אריה משרקי
עו"ד עמוס כהן
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד עדי וידנה
החלטה

1.         בפנינו תביעתו של משרקי אריה (להלן- התובע) כנגד המוסד לביטוח לאומי (להלן- הנתבע) להכרה באוטם הלבבי בו לקה ביום 23.10.08 (להלן- האירוע) , כפגיעה בעבודה .

2.         תביעת התובע לתשלום דמי פגיעה בגין האירוע נדחתה על ידי הנתבע .

רקע עובדתי וטענות התובע בתמצית-

3.                    התובע עובד כבודק בחברת "סיסטם מעבדות מתקדמות בע"מ" (להלן- החברה). החברה עורכת בדיקות קרקע, בטון ומערכות בניין.

4.         במסגרת תפקידו בחברה, התייצב התובע במקומות בהן מבוצעות עבודות ולקח מדידות. מרבית העבודה היא מדידה וחישובים של תוצאות מדידה. המדידות שביצע התובע הן בעיקר לאחר שמוכנס דקר לקרקע מהודקת ,התובע מציב מכשיר שקורא את צפיפות הקרקע ואחוז המים בקרקע ומבצע רישום של תוצאות הבדיקות. 

5.         במידה וחישובים שביצע התובע נמצאו בעייתיים בסמכותו לעצור את העבודה במקום. העבודה אינה דורשת מאמץ פיזי חריג.

6.         לעיתים רחוקות היה על התובע לקחת דוגמאות קרקע ולהעבירן אל המעבדה ביבנה, שם מפורקת הקרקע לגורמים, מוכנסת לתנור ועוברת תהליכים נוספים  על מנת לבדוק את טיבה ולאשרה.

7.         ביום האירוע היה התובע במודיעין באתר בו נסלל כביש. באתר זה נסללו בו זמנית שלושה כבישים. בבוקר האירוע הובאה קרקע חדשה לאתר ונדרש לקחת דגימה מהקרקע למעבדה.   מאחר ודובר בקרקע לשני כבישים שונים, היה על התובע להביא למעבדה שני שקים נפרדים במשקל העולה על 50 ק"ג כל אחד.

8.         את עבודת מילוי השק באמצעות כלי  חפירה, מבצעים הפועלים העובדים בשטח ומעמיסים את השק לרכב התובע.

9.         ביום האירוע ערימת  הקרקע  הייתה מרוחקת מהמקום בו עבדו הפועלים בשטח , והתובע העדיף שלא לזמנם לסייע לו והעמיס את הקרקע בעצמו. התובע העמיס למעלה מ- 100 ק"ג קרקע לתוך שני שקים, לאחר מכן הרים את השקים בעצמו והכניסם לרכב. משהתובע ביצע פעולה מאומצת זו בעצמו ולבדו, חש כאבים בחזה.

10.       התובע נסע למעבדה ביבנה  ומסר  את השקים. לאחר מכן ,פנה לקופת חולים הסמוכה למקום מגוריו. בקופת חולים ערכו לתובע בדיקת א.ק.ג ולחץ דם ונתנו בידיו הפניה לבי"ח קפלן  ככל שיתעורר צורך.

11.       כעבור זמן לא רב (ובאותו היום) הכאבים גברו גם במנוחה. התובע חש נימול בידיים וכאבי תופת בחלק העליון של בית החזה, על כן מיהר לבית החולים שם אובחן כי לקה באוטם שריר הלב.

טענות הנתבע-

12.        לתובע לא אירעה פגיעה בעבודה כמשמעותה בסעיף 79 לחוק.

13.        לתובע לא אירע אירוע תאונתי כלשהו ביום האירוע או בכל מועד אחר תוך כדי ועקב עיסוקו במשלח ידו.

14.        אין כל קשר סיבתי בין מחלת התובע לבין האירוע הנטען.

15.        לחילופין, השפעת עיסוקו של התובע במשלח ידו על מצבו הרפואי פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים, לרבות מצבו הקונסטיטוציונלי.

המסגרת המשפטית -

16.       בהתאם להלכה הפסוקה קיומו של 'מאמץ מיוחד' או 'אירוע חריג' ביחס לנהוג ולרגיל באותו מקום עבודה, המסביר את בוא האוטם במועד זה ולא באחר הוא תנאי להכרה באוטם שריר הלב או באירוע מוחי כתאונת עבודה (ראה למשל - עב"ל 542/09 ד"ר מיכאל גולן- המוסד לביטוח לאומי,   מיום 13.6.10 - פורסם במאגרים האלקטרונים)

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>